Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след рециклиране на кормилна рейка на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем след рециклиране на кормилна рейка на 156

Ами след като и доиде времето и на рейката да я правиме се получи следния проблем ... взимам си аз колата от мастера щастлив и доволен че вече е готова и си тръгвам към вкъщи ... покараха 4-5 км и в един момент хирдравлитака ми изчезна ... интересно че като работи на празен ход колата волана не може да се върти , като и подам газ след 2к оборота почва да се върти както си трябва , закарах му я на другия ден и човека каза че е хидравличната помпа . Закарахме и нея да я рециклират, сглобиха ми колата уж сичко беше ок , но трая само няколко минути ... пак същия проблем . На следващия ден сменихме помпата (щот човека дето ги рециклира каза че немогло повече да се оправи) с друга такава втора употреба ... сега нещата са малко по-добре ... отвреме на време волана севърти лесно(а при 2-3к оборота си се върти нормално) , после се удървя ...аве както си иска .... Има ли някои идея дали може да е нешо друго , а не помпата . Колата е 156 2.5
    Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
    Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Пробвай да я вдигнеш ма подемник или с два крика и виж дали няма пак да го прави този номер да не се окаже накрая че нещо по рециклираната рейка затяга в определен момент.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Оф..аман от рейки и помпи...имах сходни мъки и същите симптоми...и при мен така да сменяха рейки и помпи докато се намери проблема и се оказа, че накрая помпата, която взех 2ра ръка първоначлно е била развалена и от там се подведохме и ходене по мъките...добре, че попаднах на професионалисти, които си разбират от работата и всичко беше 6 Иначе колегата, който ми прави колата ме увери, че по този проблем няма какво да е освен рейка или помпа...мисля, че проблема е сходен и дано откриете проблема
      Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 110hp "01

Comment

Рециклираната рейка твойта ли е или е друга оборотна?
        sigpic
        Alfa 164 2.0 TS ................Fiat Stilo 1.9JTD
        Alfa 156 SW 1.9 JTD ........Fiat Tipo 1.9 TD

Comment

Първоначално публикувано от Tifozza Покажи съобщение
          Ами след като и доиде времето и на рейката да я правиме
          Питай какво точно е правил?
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Рейкат си е моита не е оборотна и е рециклирана(това е което знам , но ще питам какво точно е правено)Утре се продължава филма ... оказва се че в помпата имало само едно клапанче което мастера хидравлик е сменил с друго такова и то заяждало .... възможно ли е да не е обазвъздушена или нещо от сорта ?
            Last edited by Tifozza; d.m.y г., 20:53.
            Alfa Romeo 145 1.4 16vEX

Comment

Рейкат си е моита не е оборотна и е рециклирана(това е което знам , но ще питам какво точно е правено)Утре се продължава филма ... оказва се че в помпата имало само едно клапанче което мастера хидравлик е сменил с друго такова и то заяждало .... възможно ли е да не е обазвъздушена или нещо от сорта ?
              Сигурен ли си че е твойта,да не са те нацакали нещо ???
              Пък и сам можеш да я обезвъздушиш - махаш капачката и слагаш парцал около отвора казанчето,за да не излезе течност,палиш и въртиш няколко пъти пълен ляв-пълен десен.Доливаш течност колкото трябва и е готово ....
              The new one - Lancia Delta II 1.8 16v 131hp 98'
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 98'
              Lancia Dedra 1.8 i.e. 92'
              ex Fiat Uno Turbo

Comment

Ако не е обезвьдушена шумьт е жесток.Проблема е в рейката.Карал сьм с развалено клапанче и след това с друга рециклирана помпа но разлика няма!!!
                sigpic
                Alfa 164 2.0 TS ................Fiat Stilo 1.9JTD
                Alfa 156 SW 1.9 JTD ........Fiat Tipo 1.9 TD

Comment

Не отхвърлям никакви варианти , може да не са я направили както трябва , но съм 100 % сигурен че реиката си е моята
                  Alfa Romeo 145 1.4 16vEX

Comment

Преди година пращах една рейка от Ивеко Дейли за рециклаж в Бургас - рейката си работеше перфектно - само дето течеше
                    Оправихая, изпратиха ми я, монтираме я и все едно няма хидравлика. Обадих мусе аз, първо се опида да ме убеди че тефлоновите втулки, които и е правил биле много стегнати. Както и да е - пак я свалихме и му я пратих да я гледа - окава се че едната тефлонова втулка се е пукнала, като я е набивал и оттам губи налягане и рейката се върти трудно.
                    Човека си я оправи по гаранция ама го отнесохме ние с двойното сваляне и качване
                    sigpic
                    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

И при мен ми е дал гаранция , аз също я свалих да я правя щот капеше маслото , но човека(този дето рециклира) днес казала че било възможно да има някви боклучета в системата , дори дребни алуминиеви частици (все едно от превъртяла резба на някои болт)или нещо от сорта и затова да го прави отвреме навреме ... Та затова неговия съвет е да се източи маслото и да се прочисти ... Какво ще кажете по въпроса?
                      Alfa Romeo 145 1.4 16vEX

Comment

Айде 2 години по-късно да си продължа темата за проблемната рейка , имате ли представа дали реика от 156 1.8 ще стане на 2.5...
                        Alfa Romeo 145 1.4 16vEX

Comment

Айде 2 години по-късно да си продължа темата за проблемната рейка , имате ли представа дали реика от 156 1.8 ще стане на 2.5...
                          Еднакви са, колега.
                          156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Working...
                          X